Problemer med telefonerne i dag 18/11-24
Vi oplever problemer med vores telefoner her til formiddag og er informeret, at man arbejder på det. Vi beklager ulejligheden og beder jer prøve igen senere. Akuttelefonen er ikke spærret, men må ikke benyttes til at forny recepter, lave tidsbestillinger m.m., da vi risikerer at spærre for akutte opkald. Vi takker for jeres forståelse.
Urinprøver
Ved mistanke om urinvejsinfektion kan du, uden tidsbestilling, lave en urinprøve på et af klinikkens toiletter, hvor du kan finde remedier og instruks. Urinprøven placeres i køleskabet, som er placeret på gangen ned mod laboratoriet og sygeplejerskernes kontorer. På køleskabet finder du et ark, som skal udfyldes med navn og fødselsdag samt afkrydsning af, hvilken prøve det drejer sig om og arket samt prøven placeres i en af de grå bakker, som du også finder på køleskabet. Henvend dig derefter ved sekretæren, som vil sikre, at prøven bliver kontrolleret og scan dit sygesikringskort, så personalet kan håndtere den elektroniske del af prøven. Du vil modtage svar via e-konsultation i løbet af kort tid, oftest samme dag.
Mæslinger
På sundhed.dk kan du se en oversigt over dine vaccinationer. Du har som forælder til børn under 15 år også adgang til deres oversigt. Børn over 15 skal bruge deres egen adgang til sundhed.dk. Er du i tvivl, om du er vaccineret eller har haft mæslinger, røde hunde og fåresyge, så kan du: Tjekke dit vaccinationskort. Spørge dine forældre. Som voksen skal man kun vaccineres én gang. Børn, der har fulgt børnevaccinationsprogrammet, er beskyttet mod mæslinger. Anbefalingen er, at små børn får deres første MFR-vaccination, når de er 15 måneder, og den anden, når de er 4 år. Personer født mellem 1975 og 1986, som ikke tidligere er vaccineret, og som ikke har haft mæslinger, bør få en vaccination.